oktober 2013

zaterdag 5 oktober 2013

Thang-ka News

oktober 2013.

Hallo iedereen,

Na een moeilijke meteo tijdens de lente is het zomerseizoen toch geweldig geweest voor de parapentisten in Drils. Door het goeie weer waren de vliegcondities uitstekend in de Cantal en werden er schitterende weken doorgebracht.
De stages in Dienne zijn allemaal achter de rug, de school is opgeruimd, verhuisd en omgevormd tot garage voor de voertuigen tijdens de winter.
We werken nog wat administratie af en springen dan in de Sloeffie richting Macedonië.
Hier volgen nog de laatste berichtjes van de zomer van het Thang-ka team.

Thang-ka evolueert !

Thang-ka wordt "Centrum voor gooien en plooien van reserveparachutes".

In 2012 volgden Jo, Vinch en Matthieu een speciale opleiding voor monitors om zich te specialiseren in alles wat de reserveparachutes betreft.

In de lente van 2013 werd in de lokalen in Drils een plooizaal in elkaar getimmerd om de parachutes te kunnen plooien en terug in de selletten te installeren.

Aan het begin van het seizoen monteerde het Thang-ka team (met behulp van vele vrienden) een deadride van 150 m in een veld achter de school in Drils. Deze kabel werd gespannen tussen 2 bomen op 11 hoogte en is berijkbaar via verschillende platformen en ladders. De hele installatie werd opgesteld volgens de regels van de kunst en de veiligheid en is sinds deze zomer in gebruik door de stagiaires van Thang-ka.

Deze deadride laat toe de parachute te gooien in alle veiligheid, omkaderd door 2 monitors en een ’remmer’. Zonder SIV-stage, zonder in het water te duiken, zonder risico op een harde of gevaarlijke landing kunnen alle parapentisten momenteel dit systeem komen testen tijdens de stages of tijdens een specifieke opleiding "Reserveparachutes". Meer info en alle video’s over het opstellen van het systeem op de website.

Tripadvisor

Thang-ka is sinds kort aanwezig op Tripadvisor dus willen we vragen aan al degenen die dit jaar een leuke vakantie bij ons doorbrachten om enkele minuutjes te nemen om hun ervaringen te delen met wie ons nog niet kent. Dit kan je doen op onze pagina bij Tripadvisor, ook in het nederlands.
Bedankt.

Materiaal

Nervures

Nervures viert z’n 20 jarig bestaan deze maand. Proficiat aan het hele team en nog vele jaren en vele mooie zeilen in het vooruizicht !

De Spantik is het nieuwe zeil van Nervures van deze zomer : "origineel, gemakkelijk, licht, compakt en met zeer goede prestaties" volgens de constructeur. Meer info : de site van Nervures.

Sky paragliders.

Sky paragliders brengt net een nieuw model van bestuurbare reserveparachute op de markt, volgens het principe van de rogalo : de Sky Drive. Meer info op onze website.

Aarzel niet informatie te vragen aan Jo.

Stages

Macedonië

Ten gevolge van een enkelbreuk tijdens het rollerskaten is er een plaats vrijgekomen voor de reis naar Macedonië. Er blijft momenteel 1 plaats voor de 2 weken of 2 plaatsen voor 1 week. Degenen die er vorig jaar bij waren kunnen garanderen dat het de moeite loont om mee te gaan (de meesten zijn immers dit jaar ook terug van de partij). Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie, de stage begint de 19de oktober in Skopje. Meer praktische informatie op onze website.

De laatste films van de stages zijn nu ook te bewonderen op de website en aangezien de broers van Stephen Spielberg te gast waren in augustus zijn er een paar echte pareltjes bij. Niet te missen dus !!

In elk geval een hele goeie herfst en winter toegewenst en tot volgend jaar in België of in de Cantal.

Het Thang-ka team.