mei 2013

donderdag 9 mei 2013

Hallo beste Thang-ka vrienden,

Het staat niet stil bij Thang-ka. Hier volgt weer een hele brok nieuws nog net voor de aanvang van het nieuwe zomerseizoen.

Thang-ka steekt zich in een nieuw kleedje op alle vlakken !

Thang-ka splitst zich op.

Vanaf dit jaar wordt Thang-ka opgedeeld in 3 aparte entiteiten :

- Thang-ka parapente voor al wat vrije vlucht is : dus parapente natuurlijk, Cage, minizeiltjes en andere UFO’s (unmotorised flying objects).

- Thang-ka ULM voor wie wel een motor in de rug wil, dus ULM pendulaire en paramotor.

- Thang-ka gîte voor wie tussen al het vliegen door ook nog eens gezellige stek wenst. Een virtueel bezoek aan de gîte en een greep uit de winteractiviteiten kan je hier
bekijken.

Arthur, the take off.

Na een volledige schoonmaak, nazicht en controle heeft Arthur eindelijk z’n luchtdoop in de Cantal achter de rug. Dit historische evenement kan je nu bekijken op de website ‘Arthur, the first flight’
Beter nog, je kan hem ook ter plaatse komen proberen en samen met Jo een gemotoriseerd vluchtje maken om de andere kant van het Cantalgebergte te ontdekken. Alle stagiaires van Thang-ka krijgen 20 % korting op een vlucht met ULM-pendulaire na een parapentestage. Voorzie je terugreis dus niet zowiezo op zaterdag maar profiteer van dit unieke aanbod en reserveer best aan het begin van je stageweek.

Een derde Landrover en de rest in een nieuw tintje.

Om nog efficiënter te kunnen zijn bij de verplaatsingen tijdens de verschillende stages, hebben we sinds januari een derde landrover aangekocht, Chewbacca genoemd. Jullie zullen zelf wel ontdekken waar hij die naam aan te danken heeft. Een witte, net als de vorige, en dus zowat een identieke tweeling. Zo hebben we beslist om ze elk een eigen tintje te geven, om ze gemakkelijker te kunnen herkennen. We zijn er echter nog niet echt uit wat de kleuren betreft, dus als jullie er je zegje over willen hebben kan je stemmen op facebook .

De blauwe landrover is intussen op verjongingskuur in Lyon en zal er zeker ook weer bij zijn deze zomer. Je kan de ‘landroverwissel’ volgen op het volgende filmpje op de website .

Reizen

Macedonia here we come !

Ja, het is zover, het allerlaatste filmpje van de reis naar Macedonië staat nu ook op de website.

De inschrijvingen voor de herfstreis van 2013 zijn intussen van start gegaan. Als je er dit jaar bij wil zijn in Macedonië kan je je plaatsje vanaf nu vastleggen, ofwel voor de eerste week van 19/10/13 tot 26/10/13, of voor de 2de week van 26/10/13 tot 03/11/13 of voor allebei, dus van 19/10/13 tot 03/11/13. Meer info vind je op de website.

Materiaal

Sup’air

Een heleboel nieuwe zitjes , zowel licht materiaal als het wat zwaardere werk.

Ozone

Ook hier komen ze met een aantal nieuwe zeilen op de proppen die zeker in de smaak zullen vallen bij de getrouwe Ozone-liefhebbers, maar eveneens voor wie dit merk nu pas wil ontdekken :
-  De Buzz Z4 is een uitstekend zeil voor wie naar een zekere autonomie toegroeit.
-  De delta 2 richt zich vooral op piloten met meer ervaring die eventueel zoeken competitie te vliegen.
Aarzel niet om ons te contacteren als je nieuw materiaal wil proberen.

Stages

De stages itinerant en perf +

Voor de wat meer ervaren piloten organiseren we elk jaar 2 stages op verplaatsing en 2 stages perfectie +. De stage perf + in juli is intussen volzet en voor de stage naar de Pyreneëen blijft er nog slechts 1 plaatsje beschikbaar. Er zijn echter nog steeds enkele plaatsen vrij voor de stage perf + van 19 tot 23 augustus, net als voor de stage naar de Alpen van 9 tot 13 september. Snel vastleggen dus die vakantiedagen.

Helpende handen gevraagd.

Er zijn momenteel nog 2 plaatsen vrij voor gemotiveerde vliegers die tijdens de zomer (voor minstens 1 maand, tussen eind mei en eind September) een handje willen komen toesteken en daarnaast natuurlijk meevliegen. Als je je geroepen voelt of meer informatie hierover wilt, stuur ons dan zo snel mogelijk een mailtje zodat we je plaatsje in de ploeg kunnen vastleggen.

Het medisch attest.

Vanaf dit jaar zullen we strikter moeten zijn wat de medische attesten betreft. ‘t Is niet ons idée maar het FFVL heeft aan alle scholen een bericht gestuurd om te benadrukken dat voor elke stage een medisch attest nodig is in het frans met de vermelding : “non contre-indication à la pratique du vol libre” . Dit kan zoals gewoonlijk door je huisarts geschreven worden en blijft 3 jaar geldig voor -40 jarigen en 2 jaar vanaf 40 jaar. Meer info op de website :

Tot binnenkort

Sportieve groetjes

Het Thang-ka team