Maart 2015

dinsdag 24 maart 2015

Thang-ka News maart 2015

Nu de sneeuw al grotendeels gesmolten is en vooraleer te vertrekken naar het warme zuiden in Lanzarote geven we hier nog de laatste nieuwtjes vanuit Dienne.

Thang-ka steekt zich opnieuw in een nieuw kleedje !

Nu het dak eindelijk helemaal dicht is worden de handen terug uit de mouwen gestoken en beginnen we met de heropbouw van het interieur van de school. Isolatie van het dak, behandeling van het hout en terugplaatsen van de houten muren, herinstallatie van de bureau, nieuwe rekken voor het materiaal, andere deuren, een nieuwe houtkachel enz. enz.

Volg de werken op Facebook of op de website .

Degenen die nog geen vriend zijn van Thang-ka worden hierbij van harte uitgenodigd.

Het materiaal

Nervures

Whizz : Een hybride scherm voor bergvluchten en speed-flying
Het beste compromis tussen gewicht, gemakkelijk vertrekken en kwaliteit tijdens de vlucht waarbij steeds een groot belang wordt gehecht aan duurzaamheid.

Ozone

Mojo 5 : Het comfort dat nodig is en de precisie die je wenst.
Ideaal voor beginnende piloten, gehomologeerd in A, voor soaring, thermiekvluchten en Cross-country met een grote passieve veiligheid.

Atom 3 : Het ultieme schoolzeil.
Ontworpen voor opleidingen : zeker en solide, gemakkelijk van start tot de landing.

Sky Paragliders

Fides 5 : Een ludiek scherm aangepast aan alle piloten.
Stabiliteit bij tangage en een hoog niveau van passieve veiligheid. Gevoelige pilotage zonder overdreven snelle reactie. Gedraagt zich voorspelbaar en laat fouten toe.

De ploeg

Romain

Voor het begin van het seizoen zal je begeleid worden door Jo en Romain die ons opnieuw vervoegd, net als vorige lente. Hij zal deel uitmaken van de ploeg van 8 mei tot de eerste week van juni waarna Vinch hem zal vervangen voor de rest van het seizoen.

De assistenten

Momenteel zijn er nog enkel plaatsen vrij voor parapentisten die zin hebben ons een hand te komen toesteken en tegelijkertijd verder te evolueren in hun opleiding parapente.Als je minstens een maand vrij bent tijdens juli of augustus en als je graag deel zou uitmaken van een gemotiveerd team, aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen voor meer informatie.

De stages

Meerdere weken zijn reeds volzet zoals de stage van de Pyreneëen, de perf + van juli en enkele weken tijdens het voorjaar. Voor wie nog niet (veel) gevlogen heeft deze winter zijn de maanden mei en juni ideaal om er terug in te vliegen. Aarzel niet om te genieten van lange dagen, prachtige landschappen en goedkopere stages.

De reizen

We vertrekken binnenkort op reis naar Lanzarote voor 2 weken met een geweldige bende.
Voor wie er niet kon bij zijn organiseren we dit najaar een nieuwe reis naar noord-Griekenland, rondom Thessaloniki. We vertrekken tussen 17 oktober en 7 november en de geïnteresseerden kunnen deze Doodle invullen om samen de weken te bepalen.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Tot binnenkort

Sportieve groeten

Het Thang-ka team