Januari 2016

vrijdag 1 januari 2016

Thang-ka News, januari 2016

Goeiemorgen,

Eerst en vooral de beste wensen voor het nieuwe jaar met een goeie gezondheid en veel vliegplezier in 2016.
Het is alweer even geleden dat er nog een Thang-ka News uitkwam en intussen is er natuurlijk heel wat gebeurd.
Het zomerse vliegseizoen is zeer goed verlopen met een schitterende meteo (we hebben de nieuwe kachel zelfs amper moeten gebruiken, jammer), een gemotiveerde ploeg en vooral bendes zeer sympatieke deelnemers aan de stages en de reizen. Want ook de uitstap naar Griekenland is intussen achter de rug en dus blikken we even terug en vooral vooruit om te zien wat het nieuwe jaar in petto heeft.

Thang-ka steekt zich in een nieuw kleedje.

Tijdens de zomer is de nieuwe kledinglijn van Thang-ka uitgekomen met het vernieuwde zonnige logo dat bij iedereen ten zeerste in de smaak is gevallen. We hielden het deze keer niet enkel bij T-shirts en windstoppers maar lieten ons helemaal gaan met een nieuw model sweaters, fleecevesten met en zonder mouwen en natuurlijk de zomerhit : de Thang-ka BOXERSHORT en STRING ! Voor ieder wat wils dus, en anders kan je natuurlijk ook gewoon je helm, auto of voorhoofd volplakken met onze kleurige nieuwe stickers.

De ploeg

De monitors

Ook dit jaar is er weer een te gekke en gepassioneerde ploeg die jullie zal onder de vleugels nemen in Drils deze zomer. We beginnen het seizoen met de gekende tandem Romain en Jo, bijgestaan door onze nieuwe leerlingmonitor Yann. Elsje wordt officieel ingeschakeld als «administratief hulpje», en eveneens als «verantwoordelijke communicatie, verkoop en lachebekkerijen ».
Vanaf juni wordt de ploeg zoals gewoonlijk weer uitgebreid met de gekende gezichten : Vinch, Flo en Philippe voor de monitors en Ded voor de assistenten.

Assistenten gevraagd

Zoals elk jaar doen we ook in 2016 een oproep aan alle jonge en minder jonge parapenters om ons een handje te komen toesteken in Dienne. Als je graag vliegt en je hebt je rijbewijs (en je kan liefst met een 4x4 ’overweg’), als je gemotiveerd bent om de handen uit de mouwen steken en deel uit te maken van een toffe ploeg en je bent minstens een maand vrij tussen begin mei en eind september, aarzel dan niet ons te contacteren.

De stages

De kalender van de stages staat sinds enkele weken op de website en de eerste inschrijvingen zijn al komen binnenvallen. Zoals ieder jaar beginnen we het seizoen in mei en gaan we door op ons elan tot eind september. De meeste weken zijn er zowel stages initiatie als progressie en perfectie. Voor wie iets anders wil is er de stage in de Pyreneëen in juni en de stages perf + in juli en augustus.
Meer info : Kalender

Voor wie wil samen afzakken naar Dienne maakten we een nieuw forum waarop je je data en te volgen reisweg kan ingeven.
Meer info : Forum

We hopen jullie weer talrijk te kunnen verwelkomen in optimale omstandigheden : met de grote glimlach, een stralend zonnetje, een kumulusveldje boven de Cantal en een nieuw café in Dienne. Jaja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Komt dat zien, komt dat zien !

Het materiaal

Tweedehands

Al het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de stages is te koop, dus aarzel zeker niet om een kijkje te gaan nemen op onze website voor alle schermen, zitjes, reserveparachutes, helmen, radio’s, GPSen en variometers. Elsje wordt vanaf dit jaar officieel « verantwoordelijke verkoop met de glimlach » dus met alle vragen kan je steeds bij haar terecht.
Meer info : Koopjes

Solden

Zoals elk jaar in januari is het weer tijd voor de SOLDEN en geven we dus een bijkomende korting van 10 % voor wie zich een volledige uitrusting (scherm + zitje + reserveparachute) wil aanschaffen voor eind april 2016.

Koopje van de maand

TOTAAL PACK S aan minder dan 2000 €
- Scherm : AMAYA S (PTV 65-90kg / gewicht piloot 50-75 kg) van 2013, kleur rood en wit aan 1300 € (56 % op de nieuwprijs van 2950 €)
- Zitje : Sky paragliders Gii 2 New Generation S/M airbag van 2013, zwart en geel aan 400 € (35 % op de nieuwprijs van 615 € met maillons)
- Reserveparachute : MCC SOS light M (90 kg max.) van 2013, rood en wit aan 440 € (20 % op de nieuwprijs van 550 €)

Totaal pack : 1300 € + 400 € + 440 € = 2140 € -10 % = 1926 €

Nieuw

Voor sommige merken was 2015 een geweldig vernieuwend jaar, met schermen die we al konden uittesten deze zomer en die zeker alle verwachtingen inlosten.

Nervures

Dit jaar kwam de Whizz uit, een hybride scherm dat vliegt als een parapente maar dat je ook kan omvormen tot een geweldige mini voor speedflying als de wind opsteekt. Jo probeerde dit scherm in 20 m² en was aangenaam verrast door het leuke en performante glijgevoel in de lucht.
Meer info : Whizz

Ook de Morea kwam deze zomer uit ter vervanging van de Aloha. We hebben dit scherm getest en ten zeerste geapprecieerd en vanaf 2016 zal het gebruikt worden tijdens de stages. Het is een ideaal scherm voor beginners, leuk om te spelen op de grond en gemakkelijk in de lucht en het is uitgekomen in 2 versies : de gewone voor het vliegen op site en grondoefeningen en een lichtere versie voor bergvluchten.
Meer info : Morea

2016 wordt zeker een Grand Cru wat het uitkomen van nieuw materiaal betreft. We houden jullie op de hoogte zodra de schermen in de lucht zijn. Momenteel wordt er voor sommigen nog gewacht op de homologatieresultaten.

Sky Paragliders

brengt dit jaar de Apollo uit ter vervanging van de Atis 4.
Meer info in de volgende Thang-ka News

MCC

De Explora is een nieuwe hoge EN B die binnenkort zou moeten uitkomen, performanter dan de Orbea en gelijklopend met de nieuwe Apollo van Sky want getekend door dezelfde ontwerper : Alexandre Paux.

Ozone

De Buzz Z5 (voorzien in 2016 in EN B) situeert zich tussen de Mojo 5 en de Rush, een scherm voor wie zo’n 30 tot 50 uur per jaar vliegt en een grote passieve veiligheid wil koppelen aan een comfortabele pilotage.
Meer info : Buzz Z5

De nieuwe Jomo (EN A) is gebaseerd op zijn neef de Mojo 5 maar in een lichtere en compactere versie (3,8 kg), ideaal voor wie de « hike and fly » hoog in het vaandel draagt.
Meer info : Jomo

De reizen

We zijn net terug van onze omzwervingen in de Balkan en dan in het bijzonder noord-Griekenland waar dit jaar de herfstreis doorging. We genoten van het fantastische weer, de ontspannen sfeer onder de deelnemers, de gezellige ontmoetingen, de barbecues en de verhitte discussies met de ’locals’, het overheerlijke eten en vooral van de goeie vliegcondities op 13 verschillende sites, Het was weer een ware ontdekking van dit onvermoede stukje paradijs waar iedereen ten volle van genoten heeft. Je kan het geïllustreerde en grappige verslag van onze avonturen en een filmpje van Joni terugvinden op de website : Griekenlandreis 2015.
Wat onze nieuwste reisbestemming zal zijn krijg je te lezen in een volgende Thang-ka News.

We wensen iedereen al zeker een superformiweldegeindefantakolosachtig 2016 en dat er veel gelachen, gevlogen en gefeest mag worden. Tsjing en santé bonheur !

Het Thang-ka team


Commentaires