April 2012

vrijdag 18 mei 2012

Thang-ka News april 2012

Hallo iedereen,

Nog enkele nieuwtjes bij de aanvang van het zomerseizoen 2012.

De gegevens van Thang-ka zijn veranderd !!

Tel. : het oude vaste nr. is vervangen door de
0033 9 50 48 36 39.
Het GSM nummer van Jo blijft geldig : 0033 6 62 18 82 60.
Nieuw mailadres : thang.ka15@gmail.com.

De ploeg 2012 is volledig.

Naast Jo, Vinch en Mathieu wordt de ploeg deze zomer vervolledigd door een oude nieuwe monitor. Na verschillende jaren afwezigheid verwelkomen we met veel plezier Alain terug als monitor bij Thang-ka. Degenen die hem kennen weten dat hij perfekt past in de spirit en de sfeer van de school.
Ook de ploeg van de chauffeurs is klaar om van start te gaan met evenveel belgische als franse helpende handen. Je zal hen ter plekke tegen het lijf lopen van begin mei tot eind augustus en ongetwijfeld zal dit voor vele leuke ontmoetingen zorgen.
Deze combinatie van ervaring, professionalisme, motivatie en een positieve instelling met goed humeur zullen zeker weer voor een geweldig zomerseizoen met schitterende vluchten en feestelijke momenten zorgen.

De reis naar Albanië en Macedonië.

De reis naar Albanië en Macedonië begint vaste vormen aan te nemen en de eerste deelnemers zijn reeds ingeschreven. Voor wie nog aarzelt hebben we op de website alle praktische informatie en wat foto’s over deze nieuwe bestemming voor jullie op een rijtje gezet: http://www.thang-ka.com/ecole-parapente/parapentereizen/praktische-info/article/albanie-en-macedonie-2012
Wie al een idee wil hebben van hoe het er ginder uit zal zien kan een kijkje gaan nemen op de website van Alket Islami, parapentist en paramotorist die het zeer mooie boek : “Albania from the Air” heeft uitgebracht : http://www.alketislami.com/albumionline/album.html
We zijn er zeker van dat de deelnemers een heleboel aangename verrassingen te wachten staan bij de ontdekking van deze 2 onbekende landen. We vinden hier immers al wat we maar kunnen verwachten : een interessante cultuur met een rijke oude geschiedenis (ze maakten deel uit van het oude Griekenland), een schitterende natuur (ontmoetingen met wolven, beren, lynxen en ander schoon volk niet uitgesloten), een hoogstaande culinaire traditie (een combinatie van turkse, griekse en italiaanse keuken), een goedkope vakantiebestemming en magnifieke vliegsites.
Al deze sterke punten samen maken van Albanië en Macedonië een must voor parapentisten die niet enkel de platgetreden paden willen betreden. Aarzel niet een vergezel het Thang-ka team op dit nieuwe avontuur in 2012.

Nieuwigheden op de website vanThang-ka.

Om meer informatie te kunnen geven over de tweedehandszeilen die te koop aangeboden worden hebben we een nieuwe website gecreëerd : http://boutiqueparapentedoccasion.blogspot.com/
Je vindt er niet enkel een duidelijke foto van elk zeil maar ook de fiche van de laatste technische controle. Dit laat iedereen toe een goeie kijk te hebben op de exacte staat van elk zeil om zo gemakkelijker de juiste keuze te kunnen maken. Aarzel niet een kijkje te gaan nemen en kontakteer ons voor meer informatie.

Nieuw : een derde Perf + stage is op de kalender toegevoegd.

Voor de autonome piloten (wat starten en landen betreft) die de Cantal eens op een andere manier willen verkennen organiseren we stages Perf +. We vliegen dan op interessante maar minder gekende vliegsites zoals de Col de Redondet, Bort-les-Orgues, Trou du loup, Plomb du Cantal, enz. Als de meteo het toelaat stellen we eveneens vluchten voor waarbij er eerst een beklimming van een top op het programma staat, eventueel met overnachting ter plekke in openlucht, met daarna een vlucht bij het opkomen van de zon tot beneden in het dal (Chavaroche / Peyre Arse, …).
De volgende data waren reeds opgenomen in de planning : 16/07 tot 20/07 (2 plaatsen vrij); 13/08 tot 17/08 (7 plaatsen vrij) en een derde stage is nu toegevoegd van 25/06 tot 29/06 (5 plaatsen beschikbaar). Meer informatie : http://www.parapente-auvergne.fr/ecole-parapente/parapentestages/article/stage-perfectie

De Mojo 4 is uit.

De erfenis van de Mojo gaat verder… De nieuwe Mojo 4 is een verbetering van de Mojo 3 op alle vlakken. Hij is lichter, makkelijker bij het opstijgen en bij het piloteren en comfortabeler in de lucht. Hij kreeg ook betere prestaties dankzij een suspentage die minder remming veroorzaakt en een verbeterde algemene toestand van het zeil.
Hij is EN A gehomologeerd en bied een grote passieve veiligheid, ideaal voor piloten met een beginnende autonomie. Meer info vindt je op : http://www.flyozone.com/paragliders/fr/products/gliders/mojo4/info/

Tot binnenkort voor nieuwe avonturen bij Thang-ka.

Het Thang-ka team.

Thang-ka
Drils
15300 Dienne
Frankrijk
thang.ka15@gmail.com
www.thang-ka.com