Stage initiatie parapente 3 dagen

woensdag 9 januari 2019

De ideale oplossing voor wie niet de tijd heeft om een volledige stage te volgen.

Dit is een stage voor wie nog nooit geparapente heeft en het idee is om een basis aan te leren met genoeg grondwerk om zin te geven om verder te doen !
Als je progressie en de weersomstandigheden optimaal zijn doe je je eerste grote solovlucht waarschijnlijk woensdagavond, maar dit is niet zeker.
Indien we een halve of een hele dag grondwerk moeten vervangen door theorielessen door het slechte weer doe je je eerste grote solovlucht tijdens je volgende progressiestage.
De initiatiestage is de belangrijkste want het goeie verloop zal bepalen of je verder wil gaan met parapente of niet. We doen dus zeker al het mogelijke om er een geweldige ervaring van te maken.

Wanneer ?

Deze stage gaat enkel door tijdens het laag seizoen (mei, juni en september) en kan gevolgd worden elke week dat er een initiatiestage van 5 dagen geprogrammeerd staat op de kalender. De initiatie loopt steeds van maandag tot woensdag, behalve indien er op de kalender stages voorzien zijn tijdens lange week-ends.

Objectief

Elke deelnemer op een serene manier naar de grote vluchten met parapente begeleiden.

Verloop van de stage

Zowel de dag- als de weekindeling kunnen ten allen tijde aangepast worden naargelang de weersomstandigheden of de evolutie van de deelnemers.

Dagindeling

s’Morgens spreken we af aan de school om 9u en na een korte analyse meteo gaan we het terrein op tot 13u (of een ietsje later, naargelang de weersomstandigheden).
Hierna nemen we een lange middagpauze om iedereen de tijd te geven om te eten en even uit te blazen of de omgeving te verkennen.
De namiddag begint meestal rond 16u met een theorieles van 1u tot 1u30 en daarna trekken we terug ten velde tot 21u (of later naargelang de condities).

Weekindeling

Dag 1

- onthaal en administratie.
- kennismaking met het materiaal (parapente, zitje, radio enz.) en de veiligheidsinstructies.
- eerste gonflages op de schoolhelling, basistechnieken van het opblazen van een parapente.
- theorieles.

Dag 2

- gonflages op de schoolhelling met een parapente boven je hoofd.
- verfijning van opblazen en besturing van de parapente.
- theorieles.

Dag 3

- de eerste kleine vluchtjes met parapente* op de schoolhelling, de eerste sensatie van « vliegen »… en de eerste landing. Oef !
- theorieles

- de eerste grote vlucht* ; de beloning voor drie dagen doorbijten.

* Tijdens elke vlucht (zowel kleine als grote) word je via de radio begeleid door je monitors, van bij het vertrek tot de landing.


Brèves

Label FFVL

maandag 13 maart 2017

Thang-ka is erkend door de Franse Féderatie Vrije Vlucht en heeft het label FFVL N° 07911