Macedonië 2013

woensdag 1 mei 2013

Objectieven

Thang-Ka neemt je terug mee voor een stage van 8, 9 of 16 dagen naar Macedonië omdat dit bij iedereen geweldig in de smaak is gevallen.

Tijdens deze week of weken vliegen we op verschillende sites aan meren of in de bergen, naargelang de meteo het toelaat. Deze sites zijn gekend om hun geweldige rendement het hele jaar door. In 2012 maakten we tussen de 12 en de 16 vluchten per week met daartussen verschillende thermische vluchten van 1 tot 1,5 uur, croskes van 25 km en dynamiekvluchten waarbij we in de lucht bleven zolang we wilden. Daarenboven zijn de sites echt gelegen in magnifieke gebieden met telkens een ander adembenemend landschap rondom.

We profiteren van de dagen dat er minder goeie vliegcondities zijn om de talrijke natuurreservaten, historische monumenten en pittoreske dorpjes te bezoeken. Macedonië werd op de wereldkaart gezet door z’n bekendste zoon Alexander de Grote en het heeft dan ook een rijke culturele en artistieke geschiedenis. Daarenboven is de natuur er op vele plaatsen nog ongerept (kennismaking met beren, wolven, lynxen en andere lieve beestjes is mogelijk) en is de bevolking zeer vriendelijk en uitnodigend (geen enkel excuus is acceptabel als je uitgenodigd wordt op een echte macedonische koffie).
Alsof dit nog niet genoeg is kent Macedonië een zeer smakelijke culinaire traditie, schitterende vliegsites en is het bovendien een goedkope vakantiebestemming. De combinatie van al deze positieve punten maakt van dit land een must voor elke parapentist die niet enkel platgetreden paden wil bewandelen.

Inschrijvingsvoorwaarden.


- Autonoom piloot zijn (de monitors kunnen niet altijd aanwezig zijn bij het opstijgen en/of het landen).
- Over eigen materiaal beschikken (parapente, zitje, reserveparachute, radio,...).
- Een verzekering BA luchtvaart en een repatriëringsverzekering onderschrijven.

Logement en maaltijden.

We logeren in gîtes, B&B en leuke hotelletjes of, als het weer het toelaat, in de Thang-ka tenten. We koken ons eigen potje of genieten van de lokale specialiteiten ter plekke (geweldige visgerechten en stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken), naargelang de wensen van de deelnemers.

Vliegsites.


We proberen zeker te gaan vliegen in
- Ohrid waar we in 2012 verschillende croskes van 25 km uit de mouw konden schudden.
- Krusjevo waar er zowel richting zuid als noord kan gevlogen worden, altijd prijs.
- Tetovo, het skistation in een immens natuurgebied met prachtige landschappen rondom en een hoogteverschil van meer dan 1200 m.
- Skopje, vlakbij de hoofdstad met verschillende sites rondom, toegankelijk met de kabelbaan.

- Rondom het meer van Prespa

De vluchten kunnen gaan van rustige ploefkes ’s morgens tot oneindige soarings ’s avonds met tussenin de gigantische termieken van de namiddag en eventueel een cross voor de meest gemotiveerden.

De prijs.


- De prijs bedraagt 420 € / 8 dagen, 490 € / 9 dagen of 780 € / 16 dagen voor de organisatie en de begeleiding van de vluchten.
- Je neemt het vliegtuig tot Skopje, low cost vluchten zijn mogelijk.
- We halen iedereen op zaterdagnamiddag 19 of 26/10/13 tussen 10h00 en 20h00 en brengen iedereen terug op zaterdag 26/10/13 of zondag 03/11 tussen 10h00 en 20h00 op het vliegveld van Skopje.
- Voor het eten, slapen, de huur van een voertuig en andere kosten ter plekke leggen alle deelnemers (monitors en stagiaires) een pot samen.
- Deze reis is voorbestemd voor autonome piloten met eigen materiaal.
- De volhouderskorting kan hier niet toegepast worden.

Data


We halen iedereen op zaterdag en de eerste vluchten zijn gepland voor zondagmorgen. Van zaterdag 19/10/13 tot zaterdag 26/10/13 of van zaterdag 26/10/13 tot zondag 03/11/13 of 2 weken van zaterdag 19/10/13 tot zondag 03/11/13, naargelang de beschikbare plaatsen.

We zijn zeker dat alle deelnemers aangenaam verrast zullen zijn door de ontdekking van dit geweldige land waar we in 2012 ons hart aan verloren hebben.
Aarzel niet een voeg je bij het Thang-ka team voor dit nieuwe avontuur in 2013.

Een selectie foto’s van Macedonië 2012 staat op Picassa : Albanie et Macedoine 2012
Alle filmpjes van de reis van 2012 vind je hier :
Albanië en Macedonië.

Kontakteer ons gerust voor meer informatie !