Indië

dinsdag 26 augustus 2008

Soort stage

Progressie/perfectie.

Inschrijvingsvoorwaarden

Autonoom zijn.
Een verzekering BA luchtvaart onderschreven hebben.


Objectief

We verkennen Indië, een land vol kleur, magie en mystérie. Het doel van deze reis is meervoudig. Langs de ene kant gaan we om te vliegen vanuit het hoogste bergmassief ter wereld en hier schitterende vluchten en crossen te kunnen beleven. Langs de andere kant wordt het eveneens een kennismaking met een andere cultuur en andere gewoonten. We nemen dan ook de tijd om anderen (mens, dier, plant, landschap, ...) te ontmoeten, te proeven en te bewonderen.

Logement

We logeren in kleine gîtes, sympatieke hotelletjes of bij de plaatselijke bevolking.

Vervoer

Het vervoer wordt geregeld voor de hele groep ; we gebruiken zowel plaatselijk vervoer als navetten.

De sites

* Het basiskamp wordt Bir, een geweldige site met een serieus hoogteverschil (1000 m) en rustige condities. We zitten hier wel in het hooggebergte dus als er thermiek te pakken valt zijn die zeer ruim en zijn er adembenemende crossen te doen tussen de pieken rondom, zonder al te veel engagement van de piloot. Je vliegt hier tussen de adelaars en de gieren en zelfs een ploef wordt hier een fantastische gebeurtenis.
Van hieruit zijn er nog 2 andere sites te bereiken op enkele uren rijden.

Prijs

* De vlucht wordt door iedereen individueel geregeld.
* Het vervoer ter plaatse, het eten en de overnachtingen worden betaald uit de gezamelijke pot, gelijk voor alle deelnemers (stagiaires of begeleiders).
* Voor de begeleiding (organisatie van vervoer, eten, logement, eventuele uitstappen en de begeleiding van 2 monitors voor het parapenten) tel je 700 €. Iedereen vliegt met zijn eigen materiaal.

Moment

Iedereen wordt opgehaald op zondag 19 oktober op de luchthaven van New-Delhi en daar teruggebracht op zaterdag 1 november. Geen enkel probleem voor wie wat langer wil blijven.