Materiaal

vrijdag 2 februari 2018

Al het materiaal gebruikt in de school is gehomologeerd en in goede staat.

De schermen

We werken met verschillende constructeurs van parapentes die allen kwaliteitszeilen maken maar met verschillende temperamenten. Wij gebruiken en bieden zeilen aan van verschillende niveau’s (van debutant tot doorgewinterd piloot) en van verschillende maten (van XS tot XL). Al onze zeilen zijn recent en worden regelmatig nagekeken door een gespecialiseerde en erkende maatschappij.

Indien je andere zeilen wenst te proberen dan degene die we in de school gebruiken kan je ons gewoon enkele weken vooraf contacteren zodat we dat kunnen organiseren.

Voor meer info over onze schermen

De zitjes

De selletten zijn van de merken Sup’air en Sky zijn allen uitgerust met een rugbescherming (een moussebag en/of een airbag).
Natuurlijk hebben we verschillende maten en types ter beschikking.

Voor meer info over onze zitjes

De helmen

Alle helmen (verschillende maten) zijn gehomologeerd voor het parapenten.

De radio’s

Elke stagiair wordt begeleid door zijn monitor via een zender-ontvanger. We gebruiken de merken Alinco et Icom die gekende zijn voor hun kwaliteit en hun degelijkheid.

De hoogtemeters en GPS’en

Gedurende de stages perfectie zijn er verschillende altimeters ter beschikking om beter de thermieken te exploiteren.

De voertuigen

(allen 9 plaatsen)

- De Traffic : bijna nieuw, een moment van luxe voor de stages itinérant of de verplaatsingen naar Brezons, Le Lioran of de Puy de la Tourte.

- De 3 Landrovers : Voor de trajecten die zonder 4x4 niet haalbaar zijn. Het echte avontuur, beleef de sfeer van de grootse expedities van weleer.


Navigation

Articles de la rubrique