Praktische informatie

maandag 1 juli 2019

Niet te vergeten

- je medisch attest
Citaat uit het Charte van het FFVL dat ons onlangs is toegestuurd : Avant de pratiquer l’activité, le stagiaire de l’école doit produire un certificat médical de non contre-indication à la pratique du vol libre (conformément à l’article L. 231-2 du code du sport). Ce certificat médical doit être délivré par un praticien inscrit au conseil de l’ordre des médecins en France, et rédigé en français. L’école est tenue de vérifier ce document. L’adhérent conserve le certificat médical. Merci de respecter cette exigence de la charte des écoles fédérales.

Ofwel : dit attest kan gewoon door je huisdokter uitgeschreven worden maar moet wel in het frans met de vermelding : "non contre-indication à la pratique du vol libre". We zullen hier strikt op moeten toezien, anders bestaat de mogelijkheid dat de verzekeringen zich terugtrekken bij schadegevallen.
Een standaard medisch attest vind je hier.
Een lijst met alle medische tegenindicaties kan je hier raadplegen op de website van het FFVL.

Dit attest is 6 jaar geldig voor wie nog geen 50 is en 3 jaar voor de 50 plussers en minderjarigen. Het mag niet meer dan 3 maanden oud zijn voor een vernieuwing van je licentie als je meerderjarig bent en niet meer dan 30 dagen voor minderjarigen.
Je houdt het dus goed bij om het volgend jaar terug te kunnen gebruiken want elk jaar moet de datum en de naam van de dokter ingevuld worden bij het nemen van de licentie.
Je moet het ook elk jaar laten vernieuwen als je JA antwoord op één van de vragen van de medische vragenlijst die elk jaar moet ingevuld worden sinds 2018 (parapente wordt sindsdien aanzien als een sport met "specifieke voorwaarden").


- Of je licentie/verzekering FFVL (verplicht tijdens de stage (licentie 9 dagen) ook als je al een belgische of nederlandse licentie hebt) / verzekering als je die al genomen hebt voor het lopende jaar. Dan hoef je geen medisch attest mee te brengen.
Als je twijfelt, aarzel dan niet ons te contacteren. Zonder geldig medisch certificaat geen licentie, zonder licentie geen deelname aan de stage !!!

Andere toppers op het ’niet te vergeten’ vlak :

- Hoge wandelschoenen die verzwikkingen van de enkels voorkomen, vooral tijdens het grondwerk (nee er is geen gladde asfaltbaan aangelegd op de start- en landingsplaatsen, we moeten het doen met de ongelijke grasveldjes die door de koeien worden afgereden, of zoiets) .
- Lichte handschoenen om de lijnen van het scherm te kunnen hanteren zonder zich in de vingers te snijden.
- Windjack, je voelt immers altijd wind tijdens het vliegen, zelfs al is het op de grond windstil !
- Warme kledij voor als er gewacht moet worden op de startplaats tot de wind daalt. Vooral een strak noorderwindje kan voor stevig klappertanden zorgen.
- Lichte lange broek om verbrande bovenbenen en andere ongemakken tegen te gaan.
- zonnecrème, zonnebril want ze kan stevig branden en dat afbladderen is echt geen zicht voor de anderen.
- Een SD kaartje of USB stick om de foto’s van de week mee terug huiswaarts te nemen zodat ook de rest van de familie eens goed kan lachen.
- Een (eventueel zelfgemaakte) lekkernij uit eigen streek om de mede-vliegeniers het water in de mond te brengen tijdens de apero-avond.
- Persoonlijke bescherming : enkel- of knieverband voor wie gevoelig is aan blessures, medicatie tegen hooikoorts, zonnecrème factor 395, ...
- Goed humeur.
- Geweldige fysieke conditie

Mee te nemen op het terrein

- water
- zonnecrème
- zonnebril
- een snack

Thang-ka voorziet al het materiaal nodig voor het beoefenen van het parapenten : scherm, zitje, helm, reserveparachute, radio, ... voor alle deelnemers.


Brèves

Kadobonnen

woensdag 6 februari 2013

Een mooi kado, een unieke belevenis !

Schenk je familie of vrienden het plezier van het vliegen : een luchtdoop, een ontdekkingsnamiddag, een week-endje schoolhelling, een stage of een forfait.

Je stuurt ons een e-mail of een briefje met :
- de gekozen formule
- de naam van de persoon aan wie je de kadobon wil schenken
- het adres naar waar de bon moet opgestuurd worden (jezelf, de gelukkige of een derde)
- En je schrijft het overeenkomstige bedrag over op de rekening van Thang-ka.

We sturen een kadobon door, op naam van de gelukkige, met een uitnodiging om ons te contacteren om de datum af te spreken.

Thang-ka parapente Cantal Auvergne France Bon cadeau