Onze sterke punten

woensdag 6 februari 2019

De spirit van de school

De sleutelwoorden bij Thang-ka zijn veiligheid, efficiëntie en een goeie sfeer. Het accent wordt tijdens onze opleidingen eveneens gelegd op de gezelligheid. We vormen piloten die verantwoord vliegen en volledig autonoom zijn en die ook een diepgaande kennis hebben van de theoretische kant van het vliegen, van meteo en van reglementering. Theorielessen vullen natuurlijk het veldwerk aan en volgen de evolutie ervan.

De ploeg

Ook dit jaar staat er weer een geweldige ploeg klaar om jullie te begeleiden tijdens de praktijk- en de theorielessen en om raad te geven bij het proberen en het aankopen van materiaal.
Het is een mengelmoes van bekende en nieuwe gezichten, allemaal even gepassionneerd en gedreven en komende vanuit alle hoeken van België en Frankrijk..
Een voorstelling van elk van hen vind je onder de rubriek «De ploeg» .

Kleine groepjes

Om de stagiaires de kans te geven in optimale omstandigheden te kunnen vliegen en werken op de schoolhellingen wordt het aantal deelnemers per groep beperkt tot kleine groepjes, begeleid door professionele monitors. Zo kan iedereen op zijn eigen ritme vooruitgang boeken en hebben de monitors de tijd om iedereen individueel te volgen en raad te geven. Hier heeft niemand het gevoel een nummer te zijn, iedereen maakt deel uit van de hechte vriendengroep van Thang-ka.

De vliegsites


De Cantal is werkelijk een paradijs voor de beoefenaars van luchtsporten..
De zachte grashelling zonder veel obstakels doen dienst als ideale schoolhellingen en décollages waar iedereen zich rustig in de lucht kan zetten..
In het midden van de vallei bevinden zich grote weiden waar we gemakkelijk en zacht kunnen landen..
Het merendeel van de décollages bevindt zich vlakbij, in de vallei van Dienne zelf, en is gemakkelijk bereikbaar. Uiteraard verkennen we ook schitterende sites in de omgeving die iets verderaf liggen..
Ze hebben verschillende oriëntaties zodat we met elke windrichting kunnen vliegen en verschillende hoogtes (tussen 250 en 800 m) en moeilijkheidsgraden zodat iedereen hier kan evolueren van beginner tot doorgewinterd piloot. Een greep uit het aanbod vind je onder de rubriek «vliegsites».

Het materiaal

We hechten veel belang aan veiligheid in het algemeen. Het materiaal dat we gebruiken (zeilen, selletten, helmen en radio’s) is dan ook nieuw of zeer recent.
De zeilen zijn allemaal gehomologeerd voor parapente en worden regelmatig nagekeken door een erkend organisme. De rugbeschermingen, airbags en de helmen voldoen aan de strikste veiligheidsnormen..
Natuurlijk is het materiaal aangepast aan de grootte, het gewicht, het niveau en de evolutie van elke deelnemer. Al het materiaal gaat van XS tot L of XL (zowel een klein hoofd als een dikke buik en lange benen vinden hier de juiste maat) en we werken met zowel beginners- als progressiezeilen van verschillende merken, omdat niet iedereen hetzelfde temperament en dezelfde feeling heeft.
Meer informatie hierover in de rubrieken «het materiaal» of «de shop».


Goed gevulde dagen

We geven steeds volledige dagen les, in tegenstelling tot sommige scholen waar de lessen enkel in de voormiddag doorgaan..
Een typische lesdag begint om 9 u aan de school..
Na een analyse van het weer gaan we het terrein op om te vliegen en/of grondoefeningen te doen tot 13u00 (of later, naargelang de condities)..
Een lange middagpauze geeft iedereen de tijd om rustig te eten, een dutje te doen of de omgeving te verkennen..
Rond 16u herbeginnen we met een theorieles (1u tot 1u30) gevolgd door meer vlieg- en veldwerk tot 21u (of later, naargelang de condities).
Natuurlijk is dit schema louter indicatief en kunnen we dit ten allen tijde aanpassen naargelang de weersomstandigheden of de vermoeidheid van de deelnemers.
Een meer gedetailleerd weekprogramma kan je nalezen onder de rubriek «aktiviteiten».

De goeie sfeer

Natuurlijk komt iedereen ook en vooral om bij ons een fantastische vakantie door te brengen. We doen dan ook alles en proberen zelfs het onmogelijke om ervoor te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft. Een losse sfeer, de nodige humor, gezamelijke maaltijden en af en toe ’s avonds een apero zorgen voor een echte vakantiestemming. Lachen en je goed voelen is hier zeker belangrijk, iets wat door alle deelnemers geapprecieerd wordt. Je zal niet de eerste noch de laatste zijn die na een weekje Thang-ka er ineens een nieuwe vriendenkring bij heeft.Geweldige herinneringen

We hebben gemerkt dat het niet altijd gemakkelijk is om zelf foto’s te nemen als je een vliegstage volgt. Onze ploeg maakt daarom foto’s tijdens de week die je vrijdag kan copiëren op je stick of computer. Om nog heerlijk na te genieten thuis en anderen te laten watertanden.


Navigation

Brèves

Smartphones / Facebook

maandag 13 maart 2017