Voor de sportievelingen

zondag 3 februari 2013

Wandelen

De Cantal is een paradijs voor wandelaars. Zowel wie een rustige (uitgestippelde) wandeling zoekt langs uitgestrekte weidse vlakten, via kleine boswegeltjes, riviertjes en grote meren als wie echte bergtochten wil ondernemen via hoogvlakten en rotsformaties, iedereen komt hier aan zijn trekken. Vlakbij passeren de GR 4 en de GR 400, wandeltochten van verschillende dagen, maar ook thematische wandelingen van enkele uren.
Accompagnateurs organiseren hier ook verschillende wandelingen. Alle informatie hiervoor vind je in het toeristenbureau van Murat : 0033 4 71 20 09 47.

Mountainbiken

Je vindt hier alles wat je maar kan wensen om je uit te leven met een mountainbike in een straal van enkele kilometers. Zachte hellingen, de bossen van de Pinatelle, achter elke hoek een ander vergezicht, zowel voor de doorzetters als voor wie een rustig familiaal tochtje verkiest zijn er zo’n 420 kilometers gelabelliseerde groene, blauwe, rode en zwarte pistes.
Fietsen kan je huren in Murat, te Chalinargues en op de Lioran

Rotsklimmen en canyoning

Ook voor klimmers is de Cantal een ideaal speelterrein met verschillende leuke sites in de buurt. De gids met alle sites dateert van 2003 en is verkrijgbaar in Murat. De mogelijkheid bestaat om je professioneel te laten begeleiden. Alle info vind je in het toeristenbureau van Murat. Tel : 0033 4 71 20 09 47.

Het avonturenpark

Hier krijg je de kans van tak tot tak te springen als een echte eekhoorn of Tarzan te doen verbleken. Je bevindt je met de grote glimlach tussen de bomen tot op een hoogte tot 20 m waar je allerlei capriolen kan uithalen in alle zekerheid.
Je kan hier zonder problemen een hele namiddag doorbrengen in dit paradijs van boombruggen en dead-rides.
Geopend van april tot september in de Lioran (30 min. van Aurillac, 10 min. van Murat)
Tel : 0033 6 74 97 40 94 ; www.lioran-aventure.com

Go-cart met sledehonden

Wil je een wandeling maken in het bos, langs meren en weien op een andere manier dan kan je terecht bij de hondenmenners Stéphane en Marie. Ze laten je met alle plezier de mooiste plekjes zien vanuit de bossen van de Pinatelle. Je hebt je eigen go-cart getrokken door verschillende honden die je zelf ment. En als je niet te veel lawaai maakt heb je kans om herten, reeën, marmotten en zelfs everzwijnen tegen te komen.
Vertrek te Chavagnac, op 15 minuten van Dienne. Heel het jaar door, na reservatie.
Tel : 00 33 4 71 20 00 24 ou 00 33 6 70 93 73 99

Een ritje te paard

Als je op een rustige manier de bergen en hoogvlakten van de Cantal wil verkennen dan is een ritje te paard één van de sympathiekste mogelijkheden. Je kan tochten maken van enkele uren tot verschillende dagen (er zijn herbergen waar je je paard kan stallen).
De Col de Prat de Bouc : Begeleide tochten : van 1 uur tot een dag
Tel : 00 33 4 71 73 31 49
Te Paulhac : Centre équestre de Bélinay. Initiatie, perfectie en wandelingen
Tel : 00 33 4 71 73 31 32

De zwembaden

Voor wie zich na een dagje parapenten even wil opfrissen
In open lucht : te Laveissière, op 5 minuten van Murat
Binnen : te Murat

Vissen

Rond Dienne bevinden zich enkele van de beste visgebieden van Frankrijk. We hebben een grote varieteit van riviersites van 1e categorie op de Alagnon en de Santoire en een parcours NO KILL vlakbij.
Daarnaast zijn er eveneens een aantal meren zoals het Lac du Pêcher, het Lac Sauvages (privé) en een meertje in Laveissière.

De zomerslee

Wil je als een formule 1-wagen de helling afsnorren of gewoon genieten van de sensaties van een rustige afdaling met een slee waarvan je zelf de snelheid in handen hebt, dan ben je welkom op de Lioran (30 min. van Aurillac, 10 min. van Murat) van 3 juli tot de 1e september.

IJsschaatsen

Na de warmte van een dagje schoolhelling kan je hier even komen afkoelen.
Le Lioran (30 min. van Aurillac, 10 min. van Murat).

Minigolf

Te Murat : Op de camping, open van 1 mei tot 30 september
Op Le Lioran : Open van 3 juli tot 1 september

Tennis

Murat. Verhuur van het terrein aan het onthaal van het zwembad.. Open het hele jaar.
Tel : 00 33 4 71 20 16 87

En daarbuiten ook nog

De fit-o-meter, het oriëntatieparcours, petanque, via ferrata, cano, kajak, windsurfen, zeilboot, enz.

De Cantal is met zijn smalle kronkelige wegen en zijn steeds veranderende vergezichten ook een waar paradijs voor motoliefhebbers.


Navigation

Articles de la rubrique