Ontdek de Cantal

Natuurlijk is de lijst van activiteiten en bezienswaardigheden die hier volgt verre van volledig. Er is altijd wel wat te doen in de Cantal voor jong en minder jong, sportief of cultureel aangelegd of voor wie gewoon wil ontspannen tijdens zijn vakantie en genieten van de adembenemende landschappen en de lekkere streekgerechten.


Articles publiés dans cette rubrique

zondag 3 februari 2013

Voor de sportievelingen

Wandelen
De Cantal is een paradijs voor wandelaars. Zowel wie een rustige (uitgestippelde) wandeling zoekt langs uitgestrekte weidse vlakten, via kleine boswegeltjes, riviertjes en grote meren als wie echte bergtochten wil ondernemen via hoogvlakten en rotsformaties, iedereen komt hier aan (...)

zaterdag 9 februari 2013

Voor de cultuurliefhebbers

Dienne
Het sympathieke dorpje waar we gevestigd zijn. Vele oude huizen rond het geklasseerde romaanse kerkje (dat dateert uit de 12de eeuw) hebben oude gesculpteerde lintelen en ademen nog de sfeer van weleer uit. Verschillende bezienswaardigheden zijn het ontdekken waard
het kasteel van La (...)

zaterdag 9 februari 2013

Ontspannen

Sauna/hammam
Sauna, hammam en noors bad tussen 11u en 19u.
Tarief : 12 € / 2 uur.
Tel : 04 71 20 83 03 / 06 62 93 67 68 ; www.altaterra-cantal.com
Balnéotherapie, Kai-Lan
Een saunacomplex met hete baden, een actief zwembad met allerlei massagejets, de mogelijkheid om zich te laten (...)

woensdag 7 april 2010
par  Thang-Ka

Voor de lekkerbekken

De 5 AOC kazen (appellation d’origine controlé) van de Auvergne
Laat je verleiden door de smaak van deze 5 grootse kazen. De Auvergne is de enige regio in Frankrijk die 5 AOCkazen op zijn grondgebied telt, van de meest rustieke tot de meest delicate. Volg de « route des fromages » om ze allemaal (...)