Albanië en Macedonië 2012

zondag 22 april 2012

Objectieven

Thang-Ka neemt je mee voor een stage van 8 à 9 dagen naar Albanië en Macedonië, naargelang de weersomstandigheden ter plekke.

We halen iedereen op zaterdag en de eerste vluchten zijn gepland voor zondagmorgen. Tijdens deze week vliegen we op verschillende sites aan de kust of in de bergen, naargelang de meteo het toelaat. Deze sites zijn gekend om hun geweldige rendement het hele jaar door. We profiteren van de dagen dat er geen vliegcondities zijn om de talrijke natuurreservaten, historische monumenten en pittoreske dorpjes te bezoeken. We brengen iedereen terug naar het vliegveld op zaterdag voor de eerste week en zondag voor de tweede of voor degenen die 2 weken blijven.

Inschrijvingsvoorwaarden.

- Autonoom piloot zijn (de monitors kunnen niet altijd aanwezig zijn bij het opstijgen en/of het landen).
- Over eigen materiaal beschikken (parapente, zitje, reserveparachute, radio,...).
- Een verzekering BA luchtvaart en een repatriëringsverzekering onderschrijven.

Logement en maaltijden.

We logeren in gîtes, leuke hotelletjes of, als het weer het toelaat, in tenten. We koken ons eigen potje of genieten van de lokale specialiteiten ter plekke, naargelang de wensen van de deelnemers.

Vliegsites.

We proberen zeker te gaan vliegen in
- Vlora waar het wereldkampioenschap precisieparapente doorgaat.
- Dajti
- Tirana
- Llogara
De vluchten kunnen gaan van rustige ploefkes ’s morgens tot oneindige soarings ’s avonds met tussenin de gigantische termieken van de namiddag en eventueel een cross voor de meest gemotiveerden.

De schitterende landschappen van Albanië van bovenaf gezien.

De prijs.

- De prijs bedraagt 490 € / 9 dagen voor de organisatie en de begeleiding van de vluchten.
- Je neemt het vliegtuig tot Tirana, low cost vluchten zijn mogelijk (onder de 260 € vanaf Brussel).
- We halen iedereen op zaterdagnamiddag 20 of 27/10/12 tussen 10h00 en 20h00 en brengen iedereen terug op zaterdag 27/10/12 of zondag 04/11 tussen 10h00 en 20h00 op het vliegveld van Tirana.
- Voor het eten, slapen, de huur van een voertuig en andere kosten ter plekke leggen alle deelnemers (monitors en stagiaires) een pot samen.
- Deze reis is voorbestemd voor autonome piloten met eigen materiaal.
- De volhouderskorting kan hier niet toegepast worden.

Data

Van zaterdag 20/10/12 tot zaterdag 27/10/12 of van zaterdag 27/10/12 tot zondag 04/11/12 of 2 weken van zaterdag 20/10/12 tot zondag 04/11/12, naargelang de beschikbare plaatsen.

We zijn zeker dat alle deelnemers aangenaam verrast zullen zijn door de ontdekking van deze 2 ongekende landen. Ze hebben allebei een rijke culturele en artistieke geschiedenis (maakten deel uit van het oude Griekenland), een nog ongerepte natuur (kennismaking met beren, wolven, lynxen en andere lieve beestjes is mogelijk), een zeer smakelijke culinaire traditie, schitterende vliegsites en zijn bovendien een goedkope vakantiebestemming. De combinatie van al deze positieve punten maakt van de Balkan een must voor elke parapentist die niet enkel platgetreden paden wil bewandelen.
Aarzel niet een voeg je bij het Thang-ka team voor dit nieuwe avontuur in 2012.

Kontakteer ons gerust voor meer informatie !