Centrum voor reserveparachutes.

dinsdag 24 september 2013

Thang-ka wordt "specialist reserveparachutes".

Thang- ka wordt "Centrum voor gooien en plooien van reserveparchutes". Dat gebeurt niet op 1 dag en de voorbereiding duurde dan ook verschillende jaren.

1. In 2012 volgden Jo en Vinch een speciale opleiding voor monitors in de Haute-Loire om zich te specialiseren in alles wat reserveparachutes betreft. Deze opleiding omvat het gooien aan kabel en het plooien volgens de insctucties van de constructeurs van de verschillende types van reserveparachutes. De lesgever was de grote specialist in Frankrijk : Bernard Magdalena, verantwoordelijke voor het plooien bij Rip’air, die meer dan 500 parachutes per jaar plooit.

2. In de lente van 2013 werd een plooizaal in elkaar getimmerd in de lokalen in Drils om de parachutes te kunnen plooien en terug in de selletten te installeren. De video van deze installatie :
3. Aan het begin van het seizoen monteerde het Thang-ka team (met behulp van vele vrienden) een deadride van 150 m in een veld achter de school in Drils. Deze kabel werd gespannen tussen 2 bomen op 11 hoogte en is berijkbaar via verschillende platformen en ladders. Deze installatie laat toe het gooien van de reserveparachute te testen in alle veiligheid.
De video’s van de montage :

Part 1 : Het vertrek
Part 2 : De kabel
Part 3 : De aankomst
De hele installatie werd opgesteld volgens de regels van de kunst en de veiligheid en is sinds deze zomer in gebruik door de stagiaires van Thang-ka.

Deze deadride laat toe het gooien van de reserveparchute te testen
- in alle veiligheid
- onder begeleiding van 2 monitors en een ’remmer’
- zonder stage SIV
- zonder in het water te vallen
- zonder risico op een gevaarlijke of harde landing.
Alle parapentisten kunnen vanaf nu dit systeem komen testen tijdens de gewone stages of tijdens een specifieke "opleiding reserveparachute. "


Navigation

Articles de la rubrique

  • Centrum voor reserveparachutes.